7 квітня 2015 року з  учнями 3-4 класів початкової школи навчально-виховного комплексу відбулася цікава та корисна розмова з теми здорового харчування.

     Учні відверто говорили про свої улюблені страви, продукти харчування, а фахівці кафедри ветсанекспертизи, мікробіології, зоогігієни та безпеки і якості продуктів тваринництва Сумського національного аграрного університету доктор ветеринарних наук, професор Фотіна Тетяна Іванівна, кандидати ветеринарних наук, доценти Петров Роман Вікторович та Фотіна Ганна Анатоліївна у досить цікавий спосіб пояснювали наскільки корисні чи шкідливі дитячі улюблені продукти харчування.

    У школярів і у  присутніх дорослих негативні враження викликали чіпси, які горіли і смерділи, кока-кола, яка  шипіла та бродила, ковбаса синього кольору, сметанка, яка під дією йоду синіла. У ході розмови учні переглянули відео сюжети про шкідливість фастфудів, гамбургерів, морозива, цукерок, майонезу та інших  шкідливих продуктів харчування.

     Приємно, що серед учнів були і такі, які вживають лише корисні продукти, які готують вдома і за смаком вони не гірші за промислові. Наступні зустрічі з фахівцями Сумського національного аграрного університету будуть продовжені влітку під час канікул.

    Веснянчата бажають бути здоровими та розумними!

     P1060840

SAM_1991

P1060866