УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ СУМСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА СУМСЬКИЙ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ КОМПЛЕКС «ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І СТУПЕНЯ- ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД  № 9 «ВЕСНЯНКА» м. СУМИ СУМСЬКОЇ ОБЛ.

вул. Холодногірська, 47, м. Суми, 40030,  тел. (0542) 27-62-31;

Е-mail: nvk.vesnjanka@meta.ua

 

НАКАЗ

05.09.2016                                                                                                                                    № 126

Про організацію харчування у 2016-2017 навчальному році

дітей дошкільного віку                                       

На підставі наказу Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Інструкції організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» від 17.04.2006 р. № 298/227, з метою підвищення якості та ефективності організації харчування дітей дошкільного  віку

НАКАЗУЮ:

           1. Затвердити триразове харчування дітей в комплексі: сніданок: 8.00 год., 8.30 год.,  Обід: 12.00 год., 12.30 год.,  підвечірок : 15.30 год., 16.00 год.

           2. Ніколаєву Т.В., сестру медичну старшу, призначити відповідальною за харчування дітей в комплексі. Відповідальній за харчування дітей:

           2.1. Складати двотижневе меню на літньо-осінній та зимово-весняний періоди і затверджувати у директора та погоджувати  в управлінні Держпродспоживслужби в м. Суми, за 2 тижні до початку кожного періоду.

           2.2. Меню-розкладку складати з комірником та кухарем до 13 годин 00 хвилин відповідно до встановленої вартості на 1 дитину (для ясельних груп – 11.00 грн. на 1 дитину, для дошкільних груп – 15.00 грн. на 1 дитину) і затверджувати у керівника, щоденно.

           2.3. Меню-розкладку складати згідно картотеки страв, затвердженої директором, щоденно.                                                                   

           2.4. Знімати пробу страв перед видачею на групи та класи, безпосередньо з казана за 30 хвилин до видачі їжі. В журналі готової продукції, фіксувати фактичний вихід страв, їх температуру, смакові якості, консистенцію, запах. Оцінювати страву за критеріями (форма нарізки, готовність, відповідність рецептурі, наявність складових в страві, наявність сторонніх домішок тощо), щоденно.

           2.5. Перевіряти наявність в холодильнику добової проби кожної виготовленої страви, кількість, дату, час, щоденно.                   

           2.6. Вивішувати денне меню із зазначенням виходу кожної страви, яке затверджене керівником, щоденно.

           2.7. Вести журнал обліку виконання норм харчування (розрахунки хімічного складу раціонів харчування, додаток 10 Інструкції), щомісячно подавати до управління Держпродспоживслужби в м. Суми інформацію про виконання норм харчування, щомісячно до 10 числа місяця.

          2.8. Здійснювати, в період підйому захворюваності, вітамінізацію полівітамінними препаратами, жовтень – листопад.

          2.9. Здійснювати контроль за якістю привозних продуктів харчування, вмістом харчових добавок, за термінами реалізації і умовами зберігання, щоденно.                                                            

          2.10. Здійснювати контроль за дотриманням правил особистої гігієни персоналом згідно журналу здоров’я (додаток 11 Інструкції), щоденно.                                                                                                                       

          2.11. Проводити заняття з гігієни харчування, основ дитячого дієтичного харчування, санітарно-освітньої роботи, щорічно.

          2.12. Здійснювати оцінку ефективності харчування (відповідно п.2.1.,2.2. Інструкції).                                                                     2.13. Контролювати наявність довідки у постачальника про виконання дезобробки автомобіля, яким привозять продукти до комплексу, 1 раз на 10 днів.                        

          2.14. Організовувати дієтичне харчування в разі необхідності відповідно до медичних довідок.

          3. Гончаренко Т.І., комірникові комплексу:

          3.1. Приймати сировину, продукти харчування від постачальників, контролювати умови доставки продуктів харчування та продовольчої сировини до комплексу згідно заявок, щоденно.                                                                                                  

          3.2. Складати з сестрою медичною та кухарем заявки на продукти харчування до продовольчих магазинів, відповідно до норм наданих централізованою бухгалтерією управління освіти і науки, щотижня, щовівторка затверджувати їх  у директора, копії зберігати у коморі, щотижня.

          3.3. Персонально відповідати за якість та асортимент продуктів харчування, їх зберігання у коморі, дотримання термінів реалізації, постійно.

          3.4. Здійснювати облік продуктів харчування відповідно книги  складського обліку (додаток 12 Інструкції), постійно.

          3.5. Брати участь у складанні меню, в його оцінці відповідно до вартості харчування на 1 дитину, щоденно.

          3.6. Суворо дотримуватися санітарних правил утримання приміщень комори та  овочесховища, постійно.

          4. Загорулько Н.М., шеф — кухарю комплексу:

          4.1. Брати участь у складанні меню та обговоренні заявок на продукти харчування разом з комірником та сестрою медичною, щоденно.               

          4.2. Відповідати за зберігання та використання денного запасу продуктів, за повноту закладки продуктів і вихід страв, ведення документації, постійно.                                                                                   

          4.3. Персонально відповідати за якість страв і своєчасне приготування їжі, за дотримання технології приготування їжі, постійно.               

          4.4. Відповідати за збереження добової проби страв, постійно.                                                                                     

          4.5. Дотримуватися санітарних правил  утримування приміщень харчоблоку і контролювати їх виконання  працівниками харчоблоку, постійно.           

          5. Питання організації харчування розглядати на зборах трудового колективу та батьків (1 раз на рік) та виробничих нарадах ( 2 рази на рік).

          6.Наказ по закладу від 03.09.2015 №125 «Про організацію харчування у 2015-2016 навчальному році дітей дошкільного віку» вважати таким, що втратив чинність.             

          7. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за  собою.

Директор                                                Л.О.Горденко