Сьогодні «веснянчата» дізналися  про традиції святкування Різдва Христового на Україні. Про те, що святкування Різдва розпочиналося з першої зірки, яка виспупала на небі 6 січня. Господиня накривала  на стіл святкову вечерю з 12 страв. А сама вереря розпочиналася з молитви, яку вся сім’я промовляла разом. Першим за стіл сідав господар і розпочинав вечерю, роздаючи усім традиційну українську кутю, після якої слідували й інші страви: плетенка, узвар, борщ, голубці, вареники з картоплею чи грибами, капустою або сиром, мариновані грибочки, тушкована капуста, оселедець, пампушки, часник та інші. Найбільш значимою традицією святкування Різдва була милостиня. Роздавання милостині чудова традиція, яка даруює святковий настрій та піднесеність духу, адже ніщо не може зрівнятися з відчуттям того,що ми змогли подарувати свято тому, хто дуже потребував його. Але найяскравішим звичайно був вертеп. «Веснянчата» ходили колядувати з однієї чергової групи до іншої. Перш ніж зайти до групи питали дозволу . А зайшовши до групи малюки розповідали колядки, які вивчили разом з вихователями та батьками, танцювали, грали у  бубни, на сопілках,  одержували подарунки: цукерки та яблука. Щиро закликаємо усіх дотримуватися  українських традицій святкування Різдва і не забувати про тих, кому ви потрібні, щоб ніхто не почувався самотнім у час Різдва.