el-printo_draft_3604237 (2)На обід ми смакували: борщ з хлібом, гречу з м'ясом та консервованим огірком , компот із сухофруктів.

Чи знаєте Ви чим корисний борщ?

   По-перше, це ідеально збалансоване блюдо. Білки, вуглеводи і жири, вітаміни, мінерали, ферменти знаходяться в ньому в оптимальному співвідношення. Овочі і приправи дають борщу масу вітамінів і мінералів — вітаміни групи В, вітаміни С, К, органічні кислоти, фолієву, пантотенову кислоти, амінокислоти, каротиноїди, мінеральні солі.

   По-друге, корисність борщу, насамперед юшки (відвару, бульйону), в тому, що вона, як сказали б китайські довгожителі, активізує вогонь травлення і контролює в’язкість крові, розріджує її (що важливо для судин і серця).

   По-третє, м’ясний борщ корисний своїми білками.

   По-четверте, борщ — відмінний детоксикатор, очищає організм від токсинів.

Цілющі властивості гречаної каші.

   Гречана крупа по праву вважається однією з найбільш корисних круп, які мають лікувальні властивості. Гречка містить необхідні для людського організму поживні речовини: білки, вуглеводи, цінні амінокислоти, органічні кислоти, вітаміни В1 , В2 , Р , РР , кальцій, фосфор і мікроелементи (йод,мідь, цинк, бор) 

 

Користь консервованих огірків

  1. велика кількість рідини, тому організм насичується киснем;
  2. деякі вітаміни і мікроелементи навіть при термічній обробці зберігаються;
  3. кислий смак підвищує апетит і покращує травлення

   Користь компоту із сухофруктів пояснюється вітамінно-мінеральним складом напою. Оскільки сухофрукти збагачені вітамінами групи А, В, а також мінералами заліза, магнію, калію і кальцію, а також натрію і магнію.