svyatiy-mikolay   Святий Миколай існує. Дев'яносто кілометрів від Івано-Франківська, три кілометри від Косова – це українські Карпати, край села Пістинь. Саме тут живе Святий Миколай, має цілий маєток. Добратися сюди можна за будь-якої погоди. Приймає Святий Миколай завжди. Крім ночі – коли спить.

Святому Миколаю може позаздрити не один багатій. Територія його маєтку — два гектари у заповідному карпатському лісі. Щоправда, вся ця територія обладнана для гостей — дитячі майданчики, казкові будиночки, привітні господарі.

Сам господар мешкає ось у п'ятикімнатному будинку. На першому поверсі музей. Серед експонатів і солом'яний павук, який у давні часи заміняв гуцулам ялинку. І новомодні скляні іграшки. І лише тут можна побачити ялинку із чарівним дзвоником – якщо його торкнутися, бажання здійсниться, запевняє господар. Поверхом вище – апартаменти господаря маєтку.  Гостей Миколай приймає у кабінеті, тут же читає листи. Їх тут цілі мішки. А у спальні навіть подушки на ліжку чарівні. Святий Миколай ділиться секретом: коли спить на великій – розмовляє з Богом, на двох інших – чує  дитячі молитви та побажання.    «А це – чарівне дзеркало. Хто чемний, бачить себе гарним. Хто пустунчик – з різочкою».

Святий Миколай зізнається: те, що пустунам від нього дістаються самі різочки, не означає, що когось із дітей він любить менше за інших. Просто порядок є порядок. «Раз на рік я запалюю ватру на території маєтку. Приходять дітки, вкидають у ту ватру різочки і спалюють те погане, яке проявили протягом року».

Тож і листи від малят – веснянчат  обов’язково прочитає Святий Миколай! Ви тільки вірте у  казку, малята!!!

 

http://tsn.ua/ukrayina/svyatiy-mikolay-zhive-u-rozkishnomu-mayetku-spilkuyetsya-z-bogom-ta-sluhaye-dityachi-molitvi.htm

p1110522  p1110520