Сумське районне управління Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області звертається до мешканців м. Суми, особливо до батьків.

У 2022 році на пожежі травмовано 1 дитину. Біда трапляється тоді, коли малечу залишають напризволяще, там, де на кожному кроці на них чатує небезпека.

У період з 02 по 07 вересня 2022 року до Служби порятунку надійшло           9 викликів, щодо загорання в не експлуатуємій споруді, за адресою: м. Суми,           вул. Миру, 22 (колишня будівля школи № 16). Витрати держави на гасіння одного такого загорання складають 83 847 грн.

З метою попередження виникнення пожеж та недопущення травмування та загибелі дітей на них, пропонуємо посилити роз`яснювальну роботу батьків з підростаючим поколінням.

Попереджуємо, що в разі виявлення неповнолітньої дитини, причетної до виникнення загорання, адміністративну відповідальність згідного чинного законодавства несуть батьки такої дитини.

Шановні батьки! Не залишайте дітей без нагляду. Виховуйте у них культуру безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, побутовими приладами.

Пам’ятайте, що безпека дітей, в першу чергу, залежить від вас самих!