23 серпня Україна відзначає День Державного Прапора. Протягом  років наш стяг є символом державності — він майорить під  час найважливіших подій в історії нашої країни.

           Сьогодні, під час гри «Якого кольору стяг?» малята продемонстрували добрі знання про кольори Державного Прапора та їх символіку — безхмарне небо як символ миру — синій колір, і стиглі пшеничні ниви як символ достатку — жовтий колір.

           Від вихователя малята дізналися, що: Державний Прапор України — прапор із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і    жовтого кольору із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3, дошкільнята із задоволенням перевірили це твердження за допомогою лінійки. Батькам  діти виготовили святкові листівки із зображенням Державного Прапора.

     Тож пам’ятаймо, що прапор — одна з офіційних емблем України, яка символізує її суверенітет.  

     У День Державного Прапора України не забуваймо вивісити на свій будинок, балкон, вікно жовто-блакитний стяг як         символ гордості за свою країну. Давайте разом продемонструємо Україні та світу, свою повагу до державних символів     та  історії свого народу!

      P1100941      P1100947