Літо — це пора вражень та нових емоцій. Кожна дитина очікує від цієї пори року чогось неповторного та незабутнього. Завдання батьків — зробити все можливе, аби на цей період дитина не обмежилась перебуванням за комп`ютером чи перед телевізором, а провела час з користю. І для цього слід докласти лише трішки фантазії та зусиль.

1. Розвішування білизни

Багато мам намагаються зайняти чимось дитину, «щоб не заважала», на той час, поки вони займаються домашніми справами. Адже звичні і нічим не цікаві для нас речі для дитини, навпаки, можуть стати захоплюючим заняттям.

Наприклад, сушка білизни. Якщо у вас є можливість, то сушіть випрану білизну на вулиці. Натягніть мотузку спеціально для малюка, щоб він до неї діставав. Покажіть, як правильно розвішувати білизну на прищіпки. Хай дитина розвішує невеликі речі: шкарпетки, трусики, свої футболочки та маєчки.

 

6057541985_b425ccd77d_z

 


2. Садівництво

До кінця літа ще можна купити розсаду і влаштувати дитині її власну клумбу, за якою вона зможе доглядати.

 

IMG_4572

 


3. Створення букетів

Це так просто — дати дітям ножиці і попросити зрізати квіти, зробити букетики і поставити їх у воду. Квіти можна зібрати в саду, на прогулянці у полі чи лісі. Під час цього заняття можна дати діткам кілька уроків по оформленню букетиків – заодно розвиваємо естетичний смак дитини. 

 

240_F_45176990_9xngwdhWSLfQCMFaA1ygrj0xfx1E8p57

 


4. Полювання за кольорами

На прогулянку можна піти зі спеціальним завданням — відшукати рослини певних кольорів. Знайдені екземпляри можна приліплювати на двосторонній скотч або класти у відсіки якої-небудь картонної коробки або, наприклад, від яєць.

 

double-stick-tape-collection-375x500 (1)

 


5. «Натуральні» прикраси

Такий браслет робиться з скотча, липкою стороною вгору, і потім дитина сама приліплює на нього квіти на свій смак і колір. Можна  приліплювати також пісок, черепашки та камінці. Для цього краще взяти липкий двосторонній скотч, нижній шар якого просто не відклеювати.  

 

P1140304

 


6. Заморожені яйця

Заморозьте воду у повітряних кульках, всередину можна покласти якісь кольорові предмети. Вийдуть дуже цікаві льодові яйця.

 

P9180255

 


7. Острів скарбів у пісочниці

Звичайну пісочницю можна перетворити на Острів скарбів!

Просто додайте в пісок якісь предмети, які буде цікаво там шукати — намиста, іноземні монети, красиві камінчики, скляні кульки і т.п. Дітям можна видати список того, що треба там знайти.

А якщо у вас вдома без діла лежать дрібні черепашки з пляжу, то можна їх «підкинути» в міську пісочницю. Думаю інші діти зрадіють, раптом виявивши їх в піску.

Чудова ідея — пофарбувати звичайні камені золотою фарбою (краще з балончика). Вийдуть справжні скарби і золоті самородки. Також можна пофарбувати і дрібні монети. Для домашньої пісочниці можна придбати набори цікавих камінчиків, які продають для акваріумів.

 

img_0705

 


 8. Гігантські малюнки

Не обмежуйте дитину при малюванні форматом листка А4. Хай дитина малює велетенські картини на вулиці!

 

140033869633425943_fZVHmKmF_c

 


9. У похід!

Якщо ви не можете сходити з дитиною в справжній похід, то сходіть в несправжній! Хоча б у найближчий парк. Зберіть рюкзаки, візьміть бінокль, їжу і питво, плед, добре б знайти компас і пояснити, як ним користуватися. У парку запропонуйте дитині пройти з вами за руку із зав'язаними очима. Хай вгадає дитина, що за звуки навколо? Попросіть назвати те, що вона чує. Можна на дотик спробувати упізнати дерева чи рослини.

 

they-ll-learn-love-nature_reasons-kids-should-go-summer-camp

 


10. Пісочні картини. 

На пляжі можна зробити фотографію свого імені, написаного на піску та прикрашеного морськими елементами, а потім довгими зимовими вечорами дивитися на неї, згадувати про цей день і взагалі про тепло і літо.

 

sand-writing